Suomalaiset eivät ole sen kateellisempia kuin muutkaan. Case: Saara Aalto

/
Share

Aloitetaan kehuilla, ettei kenelläkään mene tunteisiin.

Saara Aallon lahjakkuus laulajana on kiistämätön. Olen katsonut X-factoria ja liputtanut hänen puolestaan. Hyvä Saara! Silti puheet siitä, että se olisi jotenkin suomalaisten vika, ettei hän ole noussut supertähdeksi ovat täyttä kuraa.

Kana Alanen kirjoitti taannoin, etteivät ”suomalaiset jeesaa toisiaan”. Mihin tutkimukseen perustuen?

Taloustieteissä asiaa tutkitaan individualism/collectivism -indeksillä, jossa Suomi sijoittuu varsin mainiosti. Esimerkiksi työpaikoilla ihmiset kokevat saavansa Suomessa jeesiä, siinä missä esimerkiksi jenkeissä saa pärjätä pitkälti omillaan.

Nyt sitten niitä kirosanoja: Saara Aalto ei ole pärjännyt aiemmin, koska hän ei ole palvellut yleisöä.

Saara ei suostunut Talent-kisan jälkeen levyttämään suomeksi. Ei tarvitsekaan, mutta ei hän voi odottaa, että kansa kiinnostuu hänen kiinankielisistä levyistään. Useimmiten hän on päätynyt laulamaan kaikenlaista mitä itse haluaa laulaa, ei mitä kansa haluaa kuunnella.

Sanon vielä kerran: siinä ei ole mitään väärää, mutta sitten on turha itkeä miksi kansa ei syty.

X-Factorissa tämä käyttäytyminen on jäänyt pois, ellei lasketa sitä kun hän lauloi RANSKAKSI ja oli melkein tippua sen takia. Mutta se taisikin olla ainoa hänen itsensä valitsema kappale, eikä managerin tai X-factorin.

Saaralla on hieno ura edessään, kunhan myy sielunsa kunnolla taustatiimilleen ja keskittyy laulamiseen. Kuulostaako vihaamiselta? Sellaista se nykyään on, jos kirjoittaa jotain ei-mukavaa, ehkä vähän totuutta koskettavaakin.

Mikael Huikarin sunnuntaiblogi

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2015 Mikael Huikari · Graphics by Miia Sahlberg · Design by Matias Huikari · With co-operation: Olohuonetuotanto