Ryöstöyritys SUBWAY boikottiin

/
Share

 
Boikotin syyt lyhyesti:
 

  1. SUBWAY:n lihat roudataan pakasteena ulkomailta – esimerkiksi ”riistobroileri” tuodaan THAIMAASTA asti. (1)
  1. Lihapitoisuus on täysi mysteeri! Trentin tutkimuksen mukaan Kana Teriyaki oli 43% broileria ja kanapihviksi nimetty tuote broileria 53,6-prosenttisesti. (2)
  1. SUBWAY (muiden globaalien pikaRETKUyrityksien tapaan) kikkailee voittonsa pois Suomesta välttääkseen verotuksen. (3)

 
 
1) SUBWAY:n lihat roudataan pakasteena ulkomailta – esimerkiksi ”riistobroileri” tuodaan THAIMAASTA asti.
 
Thaimaa on tunnettu ”riistobroilerin” kasvattajana: tuotantolaitoksissa on esiintynyt orjatyöhön viittaavaa toimintaa. Mikä on SUBWAY:n tehokasvattamoiden tila? (4) Entäpä mitä hormoneja ja antibiootteja Thaikkulan broilereissa käytetään? Kuinka paljon säilöntäaineita matka Thaimaasta Suomeen vaatii? Entä se kun ”eat fresh” -liha seisoo sulatettuna tiskillä?
 
Järkyttävintä asiassa on, että SUBWAY yrittää SALATA lihojensa alkuperän. (2) Koska lihat lemuavat mädäntyneelle, ne on upotettava suolaan ja säilöntäaineisiin. Näin entinen työntekijä kertoo:
 
The meats are dripping with salt and other nasty preservatives. Unknown to most, the meats smell revolting when they come out of the packaging. The worst smell at Subway is the smell of cold cut combo fresh out of the package. (5)
 
 
2) Lihapitoisuus on täysi mysteeri! Trentin tutkimuksen mukaan Kana Teriyaki oli 43% broileria ja kanapihviksi nimetty tuote broileria 53,6-prosenttisesti.
 
Toisin kuin poliittisesti korrekti toimittaja toteaa: tietenkin tutkimusta voi suoraan soveltaa Suomeen. Big Mac on samanlainen Kanadassa kuin Suomessakin. (2) Esimerkiksi Kana Teriayki on vain 43% kanaa ja kuten ryöstöfirma muotoilee ”SUBWAY ei ole vastuussa”.
 
Öhöm, jos TE ette ole vastuussa, kuka sitten? Kertokaa tarkat lukemat ja alkuperämaa!
 
 

  1. SUBWAY (muiden globaalien pikaRETKUyrityksien tapaan) kikkailee voittonsa pois Suomesta välttääkseen verotuksen. (3) Tämä tekee suomalaisten rehellisten ravintoloiden kilpailuasetelman vääristyneeksi.

 
Reutersin mukaan pelkästään vuonna 2012 Subway sai Euroopasta 150 miljoonaa dollaria rojalteja, jotka se kierrätti Karibian Curacaolle. Tätä tietysti tekee myös muut globaalit yritykset. Miksipä maksaa voitot Suomeen, koska verotamme täällä huomattavasti enemmän? Varmin todistus epäilevälle on katsoa kauppalehdestä miten yritys tekee liikevoittoa. Kuka oikeasti vielä uskoo, että McDonalds ei ole tehnyt voittoa Suomessa ollenkaan? Tietenkin he ovat – he eivät vain maksa sitä Suomeen.
 
Tämä verokikkailu kuitenkin vääristää kilpailua ja on vääryys jokaista rehellistä suomalaista ravintolayrittäjää kohtaan – on vaikea kilpailla globaalia jättiä vastaan joka pelaa aivan eri säännöillä. Tue aina mieluummin rehellisiä toimijoita!
 
 
LOPPUKANEETTI
 
Tästä blogista voi jälleen todeta, kuinka surkeita politiikkoja meillä on – he eivät saa mitään aikaan. Luulisi jonkun ”vihreän” kansanedustajan edes vähän kritisoineen tätä järjetöntä riistobroilerin roudaamista toiselta puolen maapalloa? Että joku heistä olisi jopa tehnyt töitä kieltääkseen tämän mielettömyyden? Taitaisi olla vihrein teko mitä kukaan vihreä on koskaan tehnyt.
 
Entäpä tämä globaalien yritysten verokikkailu? Luulisi näin räikeän veronkierron tunnistamisen onnistuvan? Jos vaikkapa säädettäisiin prosentuaalisesti samankaltainen sanktio kuin jos opiskeluaikana erehtyi tekemään liikaa töitä. Muistatatteko? Sellainen tuntuva. 🙂 Loppuisi se Luxemburgista saapuvien ”logotuotteiden” ostaminen ylihintaan…
 
Suomalaisten hienous on se, että olemme rehellinen kansa;
ongelma se, että tämän johdosta meitä huijataan helposti.
 
 
Kirjoittaja on koulutukseltaan ekonomi
 
 
LÄHTEET:
 
1.
 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/09/mista-ravintolaketjujen-lihat-tulevat
 
2.
 
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703012200078450_ul.shtml
 
3.
 
http://www.reuters.com/article/us-britain-starbucks-royalties-idUSBRE89E0F520121015
 
4.
 
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/19-tunnin-ty%C3%B6p%C3%A4ivi%C3%A4-alle-8-euron-p%C3%A4iv%C3%A4palkalla-tiriseek%C3%B6-grilliss%C3%A4si-riistobroileri-1.154976
 
5.
 
https://www.carobcherub.com/subway-healthy/
 

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.