Naukkaile terassilla viiniä, älä väsynyttä laimennuskaljaa

/
Share

 
Kalja sopii surkeasti kännäykseen, sillä kaljahortoilemisesta on lyhyt matka kaljahorrokseen.
 
Terassilla voi vaivatta todeta, ketkä on vetänyt bulkkibisseä auringon alla. Väsymyksen merkit roikkuvat ilmassa jo alkuillasta: haukottelua, maiskuttelua, väsynyttä öröhtelyä… Järkyttävää katsottavaa. Vettä suomalainen mies ei juo kuin vasta seuraavana aamuna ja senhän tietää miten siinä sitten käy. Nestehukassa menee kaikki hukkaan: kaverit, tavarat, rahat…
 
On surullista, kun ihmiset eivät osaa juoda oikein. Muovituoppiin ja väljähtäneeseen kaljaan ei tulisi tarttua koskaan. Ei koskaan.
 
Oikea oluthan maistuisi, mutta ei se laimennettu litku, mihin Suomen valtio on antanut luvan. Typerää, että kansalle tarjotaan vain keskaria (sic). Tämä kaljaksi vedettäminen on kuluttajien vedätys – maku laimenee ja lopulta katoa lähes kokonaan rikosta tehdessä. Vain nelosoluen myyminen tulisi olla sallittua.
 
Onneksi minulla tarjota uusi vaihtoehtokin, loistava tulevaisuus: viiniä, vettä ja keskustelua.
 
Parhaan hintalaatusuhteen humalalle saat, kun jätät mäyräkoirat teineille ja pysyt erossa muovimukikaljasta. Yksi loistava vaihtoehto kalori/prosentti-, krapula/humala-, hinta/laatu -akselilla on vodkavichy murskatulla limellä! Nousuhumala on kirkas ja kaikkivoipa – hymy leviää korville ja haukotteluhetket jää kotisohvalle.
 
Mutta miksi kaljaa edes myydään? Tietenkin tähän keppanakulttuurihölmöilyyn löytyy syy.
 
Baarin näkökulmasta bissebisnes tekee gutaa: katteet ovat kohdillaan. Alle euron sisäänostotuopista voi pyytää moninkertaisen hinnan ja kone annostelee kaadon. Kling-Kling. Cocktailien sekoittamiseen kuluu myös enemmän aikaa – joskin veikkaan, että monia päteviä baarimikkoja asian tola vituttaa: “siinä se tietämätön tilaa taas totaa olutpöhnää, voi-voi…“
 
Kokeile ensikerralla eri strategiaa – saatat yllättyä humalan kirkkaudesta.
 
 
PS. Oulun parhaimmat coctailit saa Cocktail Companysta, Kaarlen Finlandia-tiskiltä, ja Tuiran Joku Paikallinen -Pubista. Kirjoittaja ei hyödy tämän totuuden sanomisesta mitenkään, vaikka mielellään hyötyisi.
 
 

 

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.