Miksi sinun ei tulisi koskaan pettää

/
Share

 
Tästäkään yöseikkailusta vaimo ei ikinä saisi tietää mitään.
 
Onnellisesti naimisissa oleva – onnettomasti elämäänsä elävä – mökkinaapurimme oli palannut yöreissultaan ja sekoitteli itselleen loipparia: kahvia, O’boyta sekä Orginal-minttuviinaa. Tärisevissä käsissä kaakaojauhe levisi pitkin pöytiä kuin hänen elämänsä. Tunturihotellin muistioon kirjattu otsikko vaikutti mielenkiintoiselta: 7 SYYTÄ MIKSI SINUN EI TULISI KOSKAAN PETTÄÄ. Silmäiltyäni sisältöä osoitin aiheellisen ihmetyksen:
 

– Tässähän on vain neljä kohtaa.

– Kirjoita loput, sitähän sä teet.

– Ei se toimi sillä tavoin – tää on sun näkemys asiasta. Jos kirjoitan, että ”kohdentaessasi seksuaalisen energiasi muualle kuin kumppaniisi, kumppanistasi tulee lopulta pelkkä ystävä”, se ei ole enää sun kokemuksen ääntä – kuten nämä muut kohdat – vaan mun oma havainto.

– Älä kiukuttele.

 
Ajattelin kiukutella. Sitten luin kolmannen kohdan ja alkoi naurattaa.
 

– Mitä helvettiä? ”Saatat tartuttaa eukollesi sukupuolitaudin”, enhän mä nyt tälläistä voi julkaista.

– Joo se oli kyllä kurja juttu.

– Eiks tässä pitänyt olla vähän niinku opetuksellinen agenda? Syyt sille, miksei pettäminen kannata, vaikka ei jäisikään kiinni?

– No, musta toi on ihan pirun kova syy.

 
Paukautin paperia neljällä sormella, kvartetti luunappi. Hetken mietittyäni linjasin:
 

– En kirjoita mistään helkkarin sukupuolitaudeista mun blogissa.

– No sit sulla on yks kohta lisää kirjoitettavana.

 
SEITSEMÄN SYYTÄ, MIKSI KANNATTAISI OLLA USKOLLINEN ITSESI VUOKSI:
 

 1. Jos ulkoistat parisuhteesi seksuaalisuuden, lopulta kumppanistasi tulee pelkkä kaveri.

Tämä on yleisin yllätyksellinen seuraus, jonka olen nähnyt tapahtuvan useita kertoja – puolisosta tulee vain ystävä. Miksi tämä kaveriutuminen tapahtuu? Oma veikkaukseni on, että seksuaalinen energia virtaa sinne minne sen kohdistaa. Löydät kicksisi sieltä, mistä niitä etsit! Kannattaa siis olla tarkkana, mihin suuntaat seksuaalista energiaasi – sieltä se sinuun myös takaisin heijastuu. Ja kyllä – porno lasketaan huomiokohteeksi, vaikka se ei varsinaisesti pettämistä olekaan.
 

 1. Mikä on tehty, on tehty

On vain kaksi vaihtoehtoa: olet joko pettänyt kumppaniasi tai et ole. ”Tuorekurkusta voi tehdä suolakurkun, mutta mikään määrä huuhtelua ei tee suolakurkusta enää tuorekurkkua.” Rajan yli astuttuasi et voi palata enää vanhaan tilanteeseen. Jos jäät kiinni, parisuhteesi ei ole enää ikinä entisellään; anteeksianto ei poista muistoa. Olen myös huomannut, että petetyn ystäväpiiri ei unohda koskaan, vaan halveksivat pettäjää: ”Se kusipää petti kymmenen vuotta sitten!”
 

 1. Mitä suurempi ero on sillä, mitä olet ja mitä kumppanisi luulee sinun olevan, sitä vaikeampaa sinulla on.

Entäpä jos olet vakuuttunut, että pystyt elämään salaisuutesi kanssa? Eihän tässä kenellekkään mitään pahaa tehdä! Tämä sääntö pätee jokaiseen elämänalueeseen: salaisuudet, kulissit sekä peittelyt käyvät raskaiksi kantaa. Nämä kolme tekevät elämästäsi helvettiä, vaikka pystyisitkin perustelemaan, miksi juuri sinulla on oikeus pettää ja olet varma, ettet jää kiinni. Usko pois: mitä suurempi ristiriita todellisuuden kanssa sitä vaikeammaksi elämä käy.
 

 1. Ensimmäinen pettämiskerta on vaikein, sen jälkeen sinusta tulee paatuneempi.

Sitä voisi kutsua vaikkapa pettämisen porttiteoriaksi: mitä pidemmälle homma jatkuu, sitä helpompaa uusiin lakanoihin on sukeltaa tuntematta tunnontuskia. Toleranssin kasvaessa annoksia pitää lisätä. Mikä on se raja, jonka yli astuttuasi luisu on mahdollinen – jopa todennäköinen? Väitän, että ne rajat ovat kyllä kaikkien tiedossa. Mielestäni hyvänä ohjenuorana voidaan pitää tätä: Kaikki, mitä ET tekisi puolisosi ollessa vieressä on pettämistä.

Van Halen -bändin solisti Sammy Hagar selvitti pettämiskierrettään Red-elämäkerrassaan näin: ”Aluksi päätin, että suuteleminen ei ole pettämistä. No big deal. Sitten ajattelin, ettei suihinotto ole pettämistä – jumankauta, sehän on vain lahja! Lopulta ajattelin, että yhden illan jutut on OK, ainoastaan suhteen aloittaminen olisi pettämistä. Lopulta minulla oli suhde naisen kanssa, joka lensi bändimme mukana koko keikkakiertueen.”
 

 1. Pettäminen rapauttaa yhteisen kunnioituksen ja alat sabotoida alitajuisesti suhdettasi.

Kunnioitus toisia kohtaan on perusta kaikelle – jos parisuhteessa ei ole kunnioitusta, kohta ei ole enää parisuhdettakaan. Pettäjät sättivät puolisoaan, sillä ihminen tahtoo järkeistää pahat tekonsa: ”Ei mun tarvi kunnioittaa sitä, koska se on tollanen!” Etsit toisesta huonoja puolia ja taatusti niitä myös löydät, koska kukaan ei ole täydellinen. Kaiken lisäksi puolisosi saa siis kärsiä sinun huonon omantuntosi vuoksi! Alat astua jo todella pahasti varjojen maailmaan.
 

 1. Pettäminen johtaa standardiesi laskuun myös muilla elämänalueellasi.

Jos lasket standardeja elämäsi tärkeimmässä asiassa – rakkaudessa – tulet laskemaan standardejasi kaikessa muussakin. Paatuneisuus johtaa siihen, että sammuttelet muitakin tunnekeskuksia itsessäsi. Jos petät elämäsi tärkeintä ihmistä, miksi et siis muitakin? Kenelle sitä tarvisi olla uskollinen, jos ei läheisellekään? Silloin ei välttämättä löydä syitä olla uskollinen enää itsellekään. Muista: Standardien laskeminen johtaa kokonaisvaltaiseen rappiotilaan.
 

 1. Sinusta tulee kasvavissa määrin sellainen, jota et tahdo olla: paha ihminen.

Pettäminen johtaa siihen, että alat lipua valosta kohti pimeyttä. Kylmäverinen toiminta kylmää ihmisen. Lopulta ei tunnista itseäsi. Miten tässä näin pääsi käymään? Äsken vielä pohdiskelit humalaisessa mielessäsi antaisitko toisen suudella vai et, ja yhtäkkiä oletkin mies, joka itkien laulaa: ”unohdin olla parempi mies” radiossa? Et unohtanut, flirttailit pimeän kanssa ja se imi sinut itseensä. Siellä pimeyden keskellä koittaakin sitten identiteettikriisi.
 
Jokainen meistä tahtoo olla hyvä ihminen; tuoda ympärilleen valoa, lämpöä sekä rakkautta. Et ole pettäjä, se ei ole osa sinua – älä koskaan laske standardejasi tai tee epärehellisyydestä osaa sinua. Onnellisimmat ihmiset, jotka tunnen, elävät kaikki totuudessa.
 
 
Levillä 3.1.2016
 
 
Ps.
Totuuden nimissä on esitettävä tämä toive: jos pidät teksteistäni, voit auttaa minua jakamalla tämän (tai jonkun muun kolumnin, josta pidit) sosiaalisessa mediassa. Kiitosta supportista, jatketaan jälleen ensi sunnuntaina!
 
 
Mikael Huikarin sunnuntaiblogi

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

9 vastausta artikkeliin “Miksi sinun ei tulisi koskaan pettää”

 1. Sonu sanoo:

  Sydämessäni liikkuu: Hyvä Huikari! Tärkeää asiaa.

 2. Jori sanoo:

  Nyt luin tämän. Oikein hyvää settiä bro!

 3. mikael sanoo:

  Kiitos Sonu 🙂

 4. mikael sanoo:

  🙂

 5. evenna sanoo:

  Tai sitten: polyamoria <3

 6. Kike sanoo:

  Upeasti kirjoitettu, sai ajattelemaan asiaa tosiaankin ihan kunnolla

 7. jenni sanoo:

  Kiitos aamuhartaudesta! Olen lähdössä työmatkalle, kello on 6.50 ja istun lentokentällä. Luvassa on myös iloa ja jännitystä

 8. Veijo Esso sanoo:

  On muuten pirun hyvin kirjoitettu ja pohdittu syitä & seurauksia samaan aikaan suhteellisen lyhyessä tekstissä. Sana ja asia tosiaankin hallussa sekä ehkä kokemusta vakavasta asiasta, mistä ajatukset ja faktat hyvin tekstiksi muotoilet..melkein kuin omasta kynästäni olisi!:) kokemuksen syvällä äänellä voin kuitenkin todeta että “Veijon” omatunto on puhdas:) kiitos ja anteeksi:F

 9. […] Miksi sinun ei tulisi koskaan pettää […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.