Lukijakysymys: entä jos en enää voi luottaa mieheeni?

/
Share

 
Epäluottamuksen tila on jatkuvan kivun tila. Se johtuu joko siitä, että sinä olet epäluottavainen tai siitä, että toinen on epäluotettava. Olen nähnyt kumpaakin sorttia.
 
Epäluottavaisessa tilassa et päästä toista esimerkiksi ulos kavereidensa kanssa, koska et pysty luottamaan – kumppanin luotettavuudella/epäluotettavuudella ei ole väliä. Näin tulet kuitenkin rajoittaneeksi toisen elämää, koska ystäväsuhteet ovat osa hyvää elämää. Rumasti tehty rakastamallesi ihmisille. Tässä tapauksessa vastaus kysymykseesi on: kasva itse ihmisenä.
 
Toinen vaihtoehto sen sijaan on, että kumppani on oikeasti epäluotettava. Silloin te kummatkin olette jatkuvassa stressitilassa: sinä yrität saada häntä kiinni ja epäilet; toinen yrittää salailla petoksiaan ja pelkää kiinnijäämistä. Tässä tapauksessa suositukseni on: tee säännöt selväksi ja luota toiseen. Jos et tähän pysty – säästä itseäsi ja kumppaniasi – ja eroa.
 
Tietysti se voi olla monimutkaisempaakin, varsinkin jos on lapsia. Voimia.
 
Jos keksitte parempia vastauksia, niin painakaa vastaus kommenttikenttään tai pistäkää yksityisviestiä Facebookin kautta. Kyllä minä ne kaikki luen, vaikka en aina jouda vastaamaan.
 
Niin ja tämä vielä pakko sanoa: vapise Maaret Kallio!

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.