Lisää lukijapalautetta – milloin itse luopua

/
Share

 
Sain lisää palautetta luopumisblogista.
 
Siinä kysyttiin milloin itse tulisi olla luopuja. Käsittelinhän asiaa ainoastaan siltä kantilta, että luopuminen on yhteinen ratkaisu tai joku ”luopuu” sinusta (vaikka kuten todistin, kukaan ei voi luopua sinusta) Tekstin kirjoittaja oli omin sanoin ”jahkaillut päätöksen kanssa jo vuoden.”
 
Kritiikkiäkin sain: ”jos luovun jostakusta eikös hän menetä minut?”
 
Arvoisa viestin lähettäjä, ristiriitasi on egonpuhetta. Sinä voit luopua jostakusta, mutta hän ei menetä siinä mitään tähdellistä – tämä johtuu siitä, että toinen ei alun alkaenkaan oikeasti haluaisi olla kanssasi, jos sinä kerran tahdot hänestä luopua. Jokainen järjissään oleva olento tahtoo olla vain sellaisen kanssa joka myös tahtoo vapaasta tahdostaan häntä. Mutta ettäkö mistä tietää tulisiko erota? Mahdotonta sanoa. En tiedä kontekstia.
 
Huomautan myös, että myöskään sinun ystäväsi, joille valitat VAIN kumppanin huonot puolet eivät ole selvillä kokonaiskuvasta. Tai sitten tilanne voi olla päinvastainen: ystäväsi nimenomaan tietävät, että sinun tulisi erota, mutta eivät tätä kehtaa sinulle sanoa. Riippuu jälleen tilanteesta. Tämä tiedetään kuitenkin varmasti: sinun on itse tehtävä päätöksesi. Lopetettava jahkaaminen. Koska kuitenkin tykkään palvella, keksin sinulle muutamia syitä, miksi erota.
 
Täältä ne tulee:
 
Jos kumppanisi on kotona mukavampi koirille kuin sinulle…

Jos kumppanisi on töissä mukavampi asiakkaille kuin sinulle…

Jos kumppanisi on kiinnostunut itseään kameralle kuvaavasta tositv-tähtösestä, mutta harvemmin sinun kuulumisesta, sinulle tärkeistä asioista – PERKELE – sinusta!

Niin kenties… Ero on oikea ratkaisu?
 
Eroaminen on aina hankalaa – ja niin sen kuuluu kai ollakin – olethan sitoutunut, kasvattanut juuresi johonkuhun. Mutta paras neuvoni on tämä: Tee päätös ja linjaudu siihen. Älä helvetissä kuulu niihin hölmöläisiin, jotka miettivät viikon välein tulisiko erota vai ei. Älä kyseenalaista suhdettasi pienistä. Hanki ratkaisuja, pidä keskusteluyhteys auki loppuun asti… Jos se ei onnistu – eroa, äläkä sen jälkeen kyseenalaista sitä päätöstä.
 
Totea ajokortista tai passista, että olet aikuinen ja lopeta herrantähden se jahkaaminen.
 
Unfaithfully yours,
Mikael Huikari
 

 
Mikael Huikarin sunnuntaiblogi

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.