Pöytälaatikon siivous

/
Share

 
Naisen rakkaus
 
“Sanoin hänelle: Minea, sisareni, lapsuuteni ja nuoruuteni oli kuin kirkas, syvä puro, mutta miehuuteni oli kuin suuri joki, joka hajoaa laajalle alalle ja peittää paljon maata, mutta sen vesi on matala ja pysähtyy juoksussaan ja mätänee. Mutta kun tulit luokseni, Minea, kokosit kaikki vedet ja vesi lähti riemuiten juoksemaan syvään uomaan ja kaikki minussa puhdistui ja maailma hymyili silmissäni ja kaikki paha oli minulle taas kuin hämähäkinverkot, jotka käsi pyyhkäisee vaivatta tieltään. Sinun tähtesi tahdoin olla hyvä, eikä pimeillä jumalilla ollut enää valtaa minuun.”
 
– Mika Waltari (Sinuhe, egyptiläinen)
 
 
Kiireestä
 
Kiire johtuu rohkeuden puutteesta, laiskuudesta tai siitä, että itse luulee tekevänsä kaiken paremmin. Ihmisellä, jolla on homma hanskassa ei ole kiirettä.
 
 
Näprääjät
 
Näitä rakkauden kanssa näprääviä… Heidän sisäinen tyytymättömyytensä joka heijastetaan kumppaniin, joka kärsii. Ja he kärsivät. Ja heidän rakkautensa näyttää kärsimykseltä. Ja kaikki vain sen takia, etteivät osaa tai ymmärrä ongelmiaansa.
 
 
Sisäinen polariteetti, spektrin värit
 
Päätöksissään ja toiminnassaan ihmisen tulisi olla varsin ON/OFF tyyppi: Treenata/levätä/syödä täysillä, olla suhteessa joko kokonaan tai ei ollenkaan jne. Pahin esimerkki: Narkkarit ovat järjestään ”voi näitä vähän vetää” -ajatusmaailman tyyppejä. Toisaalta SISÄISIÄ PARADIGMOJA tulisi jatkuvasti kyseenalaistaa ja miettiä uusia keinoja, joita jälleen toteuttaa sataprosenttisesti.

Tekemisissään mustavalkoinen, mutta ajatuksissaan kaikki spektrin värit huomioonottava.
 
 
Karmalasku
 
Kun jätät kertomatta asioita huomaat pian alkavasi valehtelemaan.

Kun aloitat valehtelemaan muille huomaat pian valehtelevasi itsellesikin.

Kun alat puhumaan totuutta ympärillesi alat pikkuhiljaa eheytymään.
 
 
Kirjoittajan tehtävä
 
Kirjaimet räjäytetään maailmaan, jotta ne aktivoisivat lukijan päässä tunteita ja ajatuksia. Se on kirjoittajan tehtävä, jossa hän epäonnistuu enemmän kuin onnistuu.
 
 
Päätän tämän blogin kuin Bukowski:
 
Seuraavana aamuna oli aamu ja olin yhä elossa.

Ehkäpä kirjoitan blogin, ajattelin.

Ja niin minä kirjoitin.

 

Mikael Huikarin sunnuntaiblogi

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.