Instagram Roast: Cheek ja lammasmiesliiga

/
Share

 
Kaksikymmentäyksi kuvahetkeä Jare Tiihosen elämästä Instagram-tytön hengessä. Muistakaahan, että roastin kohteeksi pääseminen on kunnia-asia.
Blogiin liittyvät kuvat löytyvät täältä: https://www.instagram.com/cheekofficial/.
 
Osa I. Räppäri, jota laitettiin

 1. Ensimmäisessä kuvassa Cheek osoittaa kameraan. Setä Samu halusi ihmisen kokonaan, Jare ainoastaan rahasi. Se on luvallista mieheltä, jolla on Paavo Väyrysen itseluottamus sekä Tauski Peltosen herkkä luonne.
 2. ”Me Ollaan Ne Part 2” -videon alussa muut poikabändin jäsenet tuijottavat kameraa, Cheek itse häpeilevästi lattialle. Häpeääkö mies Elastisen kalahattua? VilleGallen ankkamaista seisonta-asentoa? Vai kenties sittenkin Pete Parkkosen mukana oloa?
 3. Jarea kehutaan runsain joukoin söpöksi kuvien kommenttikentissä. Mietin, ovatko kehujat samoja, joista Cheek on räpännyt: ”joka taajamassa tytöt ollu antamassa pilluu”. Toivottavasti taajamissa tarkistetaan lapsosilta paperit ennen hotellihuoneeseen saattelemista.
 4. Musiikkivideossa kävellään hitaasti, koska se vetoaa kohdeyleisöön. Lopussa VilleGalle pääsee tuntojani lähelle ulvaisemalla tuskaisesti.
 5. Pelkään joutuvani ”vihaaja” –kategoriaan todetessani, että Jaren Alpha-Omega -takki on selkäpuolelta mauton. Toisaalta joudun ottamaan tämän riskin, koska en pysty sitä kehumaankaan.
 6. Annan Jarelle tunnustuksen rehellisyydestä – hän julkaisee väliin yhden meikittömän kuvan. Valitettavasti huomaan, että suurin osa teiniyleisöstä jättää sydämen antamatta.
 7. Seuraavassa kuvassa Jare esiintyy jälleen meikattuna ja ehostettuna. Tekisi mieli ehdottaa, että seuraavan levyn nimeksi sopisi: ”Räppäri, jota laitettiin.”

 
Osa II. Ongelmia kalvosinnappien kanssa

 1. Bäkkärikuvassa herrasmiesliigan kaljupää korjailee kuviteltua kalvosinnappia. Kuka kertoisi miesrukalle, että hänellä on verkkaritakki yllään?
 2. Joku voisi kutsua Cheekin herrasmiesliigaa myös lammasmiesliigaksi, sillä heidän tehtävänään on määkiä aina välillä EI tai ei-ei-ei! Tiukan paikan tullen jopa hei-hei-hei! Siunattu se hetki, kun joku keksi: Jippikaijeijei- HEI! Hittihän siitä tuli.
 3. Herrasmiesliiga on muuten mielenkiintoinen nimitys miehille, joista kukaan ei osoita merkkejä herrasmiesmäisyydestä. Ironiakerroin kohdillaan.
 4. ”Tuun muistaa oman joukkueen aina / pelaan kuin Selänne vikaa kertaa maajoukkuepaidas…” Jare runoilee kuvansa alle. Muistan samassa, että Selänne osasi lopettaa huipulla.
 5. Smokkikuvassa Jare vie itsensä äärirajoille vaikuttaakseen ”kovalta jätkältä”, kalvosinnapin hamuilua myöten. Samassa ymmärrän, miksi kalju lammasmiesliigalainen erehtyi.
 6. Jare selvittää, että Alpha-Omega on tehty Losissa. Minä arvelen, että levyn nimi keksittiin Warnerin toimistossa Helsingissä: Muistatteko, kun suomennettiin se Kanyen Westin biisi Diamonds from Sierra Leone? Nyt sillä kaverilla on levy nimeltään ”I am God”, voiskohan sen muotoilla jotenkin toisin? Ei sitä kukaan huomaa taaskaan!
 7. Jarelle tiedoksi: ”are” on monikkomuoto. Kanye West ei ikinä suostuisi räppäämään diamonds IS forever.

 
Osa III. Chekkonen ja lutkutus

 1. Jaren kotoa otetuista kuvista voi huomata, että siellä on lähes kaikkea. Kirjoja ei ole.
 2. “Chekkonen”-kuvassa Jarella on sikari sormiensa välissä. Voimme todeta, ettei sitä ole sytytetty. Pohdiskelen kuuluikohan leikkiin pidellä sitä myös huulien välissä, lutkuttaa? Muutenkin otos herättää liudan kysymyksiä: ovatko pojat meikanneet toisensa? Vai onkohan paikalle maksettu ihan ammattimainen maskeeraaja?
 3. Ihmettelen hetken, miksi Cheek on postaillut videoklippejä Bile-Danista, mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että kyseessä on Jaren oman dokumentti. Joskus näin paljon toisiansa muistuttavat ihmiset voivat mennä sekaisin.
 4. Eräässä potretissa Jare istuu maassa tukien käsillään päätänsä. Angstikohtaus on ilmeinen, nyrpistys tuskainen ja paperisilpusta päätellen äsken on iskenyt kovakin kiukkukohtaus. Jare täyttää Wikipedian mukaan ensi vuonna kolmekymmentäviisi vuotta.
 5. Jare on löytänyt hotellista peilin, jonka kautta napsauttaa kuvan itsestään. Emme saa tietää, montaako erilaista ilmettä hän kokeili ennen kuin oli tyytyväinen.
 6. Chekkonen kertoo ”käärivänsä hihat”, kuvasta voimme todeta hänen näin tehneen.
 7. Jare julkistaa lukuisia kuvia omasta pärstästään: ”täs oon suruinen”, ”täs oon vihainen”, ”täs oon aurinkolasit päässä sisällä.” Totean aurinkolasikuvan keräävän eniten sydämiä. Jälleen siis ollaan saatu taajamatytöt liikkeelle sankoin joukoin.

 
Benjamin Peltosen Instagram Roast löytyy täältä.
 
Jare, kunniaksesi jaan linkin kappaleesi. Oho, tämä olikin se biisi, josta plagioit hittibiisisi taustat. Onneksi varmasti annoit kunniamaininnan oikeille tekijöille kansilehdessä. Ai et vai? Ei se mitään – varastaminen on coolia!
 
 

 
Mikael Huikarin sunnuntaiblogi

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.