Lisää havaintoja Sami Minkkisestä

/
Share

 
Pohdin pitkään onko minulla oikeutta kritisoida Sami ”havaintoja parisuhteesta” Minkkistä.
 
Sami kirjoittaa kauniisti rakkaudesta ja saa naamansa televisioon. Julkisuus tuo mukanaan naisia ja äkkiä vastasynnyttänyt ”vanhasta taviselämästä” peräisin oleva nainen ja vauvanitku eivät pysty vastamaan uusiin houkutuksiin.
 
Hän antaa ihastukselle mahdollisuuden ja rakastuu. Mitä sitä kritisoimaan? Ehkäpä se on moraalisesti arvelluttavaa, mutta sitä tapahtuu. Neil Straussin mukaan myös rokkitähdet ja näyttelijät tekevät näin – vaimot/bändärit vaihdetaan parempiin kun menestystä tulee.
 
Sekin on ollut tiedossa, ettei nykyään edes normimiehet uhraudu perheen eteen. Ei meillä ole vastuuntuntoa tai vastuunkantoa. Väsynyt vaimo jätetään kotiin ja todetaan, ettei homma ole oma juttu. So not. Meillä ei ole velvollisuuksia, ainoastaan oikeuksia.
 
Kirjoitin isäpojista jo aiemmin varsin kärkkäästi. Tekstin löydät täältä.
 
Eilen Minkkinen ihmetteli miksi hänen vanhemmuus on kyseenalaistettu. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka mies keksii syytöksiä, joita häneen ei ole kohdistettu. Ei hänen vanhemmuuttaan ole kyseenalaistettu – on vain todettu, että yhdestä vauvasta tehtiin rikotun perheen lapsi.
 
Epäilemättä hän on aivan loistava isä omalla näkemisajallaan. Kuten Karalahtikin.
 
Ehkäpä Minkkisessä ei ärsytäkään itse teko – olihan naisellakin vastuu: hän tiesi, että Minkkisellä on 7-vuotias tyttö (eli lapsiarkea ei ole aikaisemminkaan jaksettu kovin pitkään) ja vaimo tiesi myös, että mies on ennenkin ”rakastunut” parisuhteen ulkopuoliseen ihmiseen.
 
Eikä tästä mitään tuomiotakaan ole tulossa. Tässä maassahan saa tärvellä vaikka kuinka monta perhettä. Käsittääkseni ruokkomaksujakaan ei tarvitse enää neljännestä lehtolapsesta maksella. Eli Samille terveisiä, että seuraavan hoidon jälkeen valtion piikki aukeaa.
 
Minkkisessä ei ärsytä myöskään se, että hän on luonut itsestään parisuhdegurua ja sen jälkeen toimii aivan toisin kun näistä lässytyksistä voisi päätellä… Tästä videosta voit nähdä “miten pääset maaliin asti.” Se tiedetäänkin, millä tavoin Minkkinen itse hoitaa hommat maaliin.
 
Mutta mikään näistä ei ole ongelma. Ei sanojen ja tekojen räikeä ristiriita. Ei moraalittomuus. Minkkinenkin on vain mies. Mies, jolla on vahvat vietit. Mikä Minkkisessä ärsyttää on jatkuva yritys muuttaa musta valkoiseksi, jatkuva sokerikuorruttaminen.
 
Minkkisen mukaan hänen toiminnassaan oli kyse ”rohkeudesta”. Höpölöpö. Siinä ei ole mitään rohkeaa, että joutuu kertomaan jotain mikä tulisi muutenkin selville. Sekään ei ole rohkeaa, että rakastuu parisuhteen ulkopuoliseen ihmiseen, kun lapsi ei vielä edes osaa kävellä.
 
”Ihmisten edessä” seisominen voi vaatia voimia, mutta sinne mies on itse aktiivisesti pyrkinyt.
 
Viimeaikoina Minkkinen on kunnostautunut uhriutumisessa. Hän kirjoitti narsistin uhriksi joutuneesta naisesta ja keräsi tästä myötätunnon itselleen. Viime sunnuntaina hän kertoi saamaastaan asiattomasta uhkailuviestistä ja sai myötätunnot itselleen.
 
Hämäysstrategia näyttäisi toimivan ja juuri tämä tekee Minkkisestä mielenkiintoisen ilmiönä.
 
On mielenkiintoista havainnoida kasvavan itsepetoksen määrää ja millä keinoin mies yrittää kiillottaa sädekehäänsä. Tietyllä tavalla hänen uskottavuutensa parisuhdeasioissa on mennyt – se pistää hänet kiipeliin, koska parisuhdeasiat olivat hänen ”juttunsa”.
 
Toisaalta on muistettava, että epäonnistumiset eivät diskvalifio henkilöä jakamasta vinkkejä. Jotain ymmärrystä kuitenkin olisi hyvä olla. lähes eeppisesti Minkkinen sekoittaa amor- (romanttinen rakkaus) ja eros- (intohimo ja seksuaalinen rakkaus) rakkauden.
 
Romantiikko kestää huonosti väljähtynyttä intohimoa. Rakastumisen sijaan tulisi oppia rakastamaan; muuten on tuomittu etsimään yhä uudelleen uuden kumppanin mukana tulevaa dopamiini- ja serotoniinihumalaa.
 
Valitettavasti veikkaan, että pätkäsuhteet tulevat Minkkiselle jatkossakin tutuiksi. Kuten viime viikolla kirjoitin: ihminen harvoin syyttää itseään mistään. Lehtijutuista tullut “en kadu mitään” -asenne vahvistaa käsitystä, että Minkkinen tulee toistamaan syklinsä.
 
Onneksi neljännen lapsen ruokkomaksut maksaa sitten valtio.
 
 

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.