Deittivalmentaja Kemppe jakaa huonoja neuvoja, täältä saat parempia

/
Share

 
Avioliittoterapeutti Mikko Kemppe lupaa kertoa tulevassa webinaarissaan vastauksen siihen, ”miten voitat naisen kuin naisen puolellesi”. Tämä on lähtökohtaisesti jo väärä lähestymistapa. Miksi kukaan haluaisi voittaa naisen kuin naisen puolelleen? Suurimmalla osalle riittää yksi.
 
Juice Leskinen totesi kerran, että suomalaisen miehen ongelma ei ole se, että hänellä ei ole naisia, vaan se että hänellä ei ole naista. Kemppe käyttää monikkoa – ei yksikköä – ja keskittyy laadun sijasta määrään. Liikutaan niin sanotussa ”sulkia hattuun” –ajatusmaailmassa. Insinöörilogiikalla hän yrittää löytää jotain toimivaa metodia, jolla naista kaatuu kuin heinää: ”Webinaarissa kuulet miten teet itsestäsi vastustamattoman naisten silmissä.”
 
Minun teorian mukaan olemalla oma itsensä voittaa puolelleen osan porukasta osan aikaa, mutta voittaa puolelleen juuri ne oikeat ihmiset. Et sinä oikeasti halua muokata itsestäsi kameleonttia, jota ”nainen kuin nainen” pitää vastustamattomana. Eikä se ole edes mahdollista – asiaan kun liittyy myös biologisia tekijöitä. Tutkimusten mukaan parinmuodostukseen vaikuttaa paljon tuoksut (feromonit), joille et voi yhtään mitään.
 
Se on hyvä, koska evoluutio on ystäväsi tässä(kin) asiassa:
 
”Carole Ober Chicagon yliopistosta on tutkinut satoja pariskuntia ja osoittanut, että pariskuntien MHC-geenit erosivat radikaalisti toisistaan. Ihmisen puolustusjärjestelmä on sitä parempi, mitä monipuolisempi elimistön MHC-varustus on. Jos pariskunnan immuuniprofiili on samankaltainen, he kärsivät mm. enemmän hedelmättömyydestä. Geneettisistä syistä on siis edullista, että oikean kumppanin pystyy haistamaan.” (Kast, 2005)
 
Itsenä olemisen hyöty on myös se, että et kuitenkaan voi teeskennellä loputtomasti. Olen ikuisesti kiitollinen mentorilleni Matti M:lle, joka aikoinaan opetti minulle: ”Kannattaa olla alusta alkaen oma itsensä, koska viimeistään parin kuukauden päästä et voi enää esittää mitään ja kulissit kaatuvat. Sitä ennen olet tuntenut itsesi huijariksi esittämällä jotain toista kuin olet, ja sen jälkeen toinen tuntee itsensä huijatuksi, koska ei ymmärtänyt sinun vain esittävän jotain toista.”
 
Neuvo oli tosiaan sen verran kova, että muistan sen edelleen sanasta sanaan.
 
Tässä vielä yksi näkökulma: jos muutat itseäsi jonkun toisen ohjeiden mukaisesti et ole enää oma itsesi – ja vain omana itsenäsi voitettu nainen on sinulle sopiva ja oikea. Usko pois: lopulta jokainen tahtoo sisimmässään tulla rakastetuksi omana itsenään, ei kikkakirjavinkeillä.
 
Mikko Kemppe lupaa webinaarissaan myös kertoa, mikä on ”paras taktiikka Tinderissä”. Jälleen mies menee metsään – ei se sovellus ole taktikointia varten kehitetty. Se on kehitetty osaksi miellyttävää ja itseä huvittavaa kevyenraikasta sinkkuelämää. Ei siellä sovita hampaat irvessä uusia treffejä, joissa on yhtä riemukas tunnelma kuin Nürnbergin oikeudenkäynnissä. Jälleen Kemppe sortuu hakemaan kvantitatiivisia tuloksia laadun sijaan.
 
Sinäänsähän Tinder-vinkkien jakaminen voisi olla ihan harmitontakin, tässä omani:
 

  1. Ole oma itsesi.
  2. Kirjoita profiilitekstiin jotain mikä huvittaa sinua itseäsi.
  3. Ole valitsija, äläkä valittu.
  4. Keskity määrän sijaan laatuun.
  5. Kun mätsäät ole aidosti kiinnostunut tietämään toisesta.
  6. Muistinko jo sanoa, että ole oma itsesi?
  7. Ole mies ja vie keskustelu sieltä oudosta sovelluksesta oikeaan maailmaan.

 
Ja sitten taas: riko kaikkia näitä sääntöjä ja epäonnistu rauhassa. Miksi deittailuunkin pitää tuoda jenkeistä jotkut best practise -järjestelmät? Hittoon kaikki taktiikat! Heitä vitsiä ja pidä hauskaa, vaikka ampuisitkin itseäsi nilkkaan. Ole oma itsesi, ole oma itsesi, ole oma itsesi.
 
Kemppe mainostaa kotisivuillaan itseään ekspertiksi naisten kanssa, mutta tärkeämpää olisi tulla ekspertiksi itsensä kanssa. Kirjoitin viime sunnuntaina siitä, kuinka tärkeä on tuntea itsensä. “Naisten voittamisen” sijaan tulisi keskittyä olemaan mies, jonka naiset haluavat voittaa itselleen. Koska kuitenkin haluan supportoida yrittäjiä niin tässä linkki Kempen webinaariin. Muistakaa kommentoida, että ”Huikari lähetti minut”. Ehkäpä saan anteeksi tätä kriittisyyttäni. 🙂
 
Tämä sunnuntaiblogi julkaistiin poikkeuksellisesti jo perjantaina, kun en malttanut odottaa.
 
 

 
 
LÄHTEET:
 
Bas Kast – Rakkauden selitys (2005)
 

 

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.