Bloggaajien kirjahaaste

/
Share

 
En näe itseäni blogaajana – ehkäpä kolumnistina enemmän – ja ”Huikarin sunnuntaiblogi” voisi paremminkin olla vaikka ”Mielettömän salainen (julkinen) päiväkirjani”. Blogihaasteet eivät siis kuuluisi minulle, mutta tähän oli pakko tarttua.
 

  1. Kirja, jota luet juuri nyt: Katriina Ranne – Ohikulkijan Tuoksu

 
Ystäväni tiesi Ranteen kirjoittavan kuin minä. Nimittäin runojen osalta. En täysin allekirjoita. Hyviä nämä silti ovat:

Ei sinulla sen ihmeempää.

Halusit vain soittaa ja sanoa, että rakastat minua.

Sinä et yhtään ymmärrä mistä puhut.

Ei ole olemassa ihmeempää.
 

  1. Kirja, josta pidit lapsena: Astrid Lindgren – Maailman paras Katto-Kassinen

 
Äitini luki minulle paljon satuja. Kassisen muistan suurimmaksi suosikiksi!
 

  1. Kirja, joka jäi kesken: Fjodor Dostojevski – Rikos ja rangaistus

 
Sori, Hanna-Mari. Olen valmis palauttamaan kirjan, myöntämään tappioni. Jussi Parviainen totesi radiossa Dostojevskin nerouden piilevän siinä, että hän saa lukijan tuntemaan itsensä viisaaksi. Minut se sai nukahtamaan, mutta ei sillä hyvällä tavalla kuten Hemingwayn Vanhus ja meri.
 

  1. Kirja, joka teki vaikutuksen: Mika Waltari – Sinuhe, egyptiläinen

 
Sinuhe on kertakaikkisen ällistyttävä teos – sijoittuu n. 1025 eKr. Egyptiin, julkistettu 1945, kiipesi New York Timesin bestselleriksi ja on yksinkertaisesti ajaton klassikko. Waltari ei pystynyt tämän jälkeen kirjoittamaan parempaa teosta, eikä ole pystynyt kukaan muukaan suomalainen. Kirjoittamisessa Waltarin arvot olivat: inhimillisyys, suvaitsevaisuus ja kaunis turhuus. Jälki on erittäin ajatuksia herättävää ja yhtäaikaisesti viihteellistä. Kirjan lukeminen osa suomalaista yleissivistystä.
 

  1. Kirja, johon palaat uudelleen: Eeva Kilpi – Perhonen ylittää tien

 
Eeva Kilpi on yksi Suomen aliarvostetummista kirjailijoista. Tällä hetkellä kirjailija on 88-vuotias ja vielä ehtisi antaa sen tunnuksen mikä hänelle kuuluu! Missä se viipyy?! Hämmästyttävä sanankäyttäjä: ”Sinun tuoksusi minussa/ monta päivää rakastan itseäni”. Luonnonpuolustaja. Runoilija. ”Reportterin mentyä haastattelen pihassa kuminaa: milloin päätitte olla mauste?” Nostan Eevan tärkeimmäksi suomalaiseksi naiskirjailijaksi.
 
 
Mikael Huikarin sunnuntaiblogi

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.