Anteeksisaaminen

/
Share

 
Anteeksipyytäminen
 
Anteeksipyytäminen on vahvuutta kohdata oma heikkous.
 
Nykyään ”anteeksipyytelemätön meininki” on suosituin tyyli, koska ihmiset ankkuroivat anteeksipyytämisen tunnustamiseen. Donald Trump ei pyydä mitään anteeksi ja se osoittaa ”vahvuutta”; toisaalta hän penää muilta anteeksipyyntöä, koska tietää laittavansa tällä tavoin toisen pahaan liiriin. Anteeksipyytelevä näyttää suuren yleisön silmissä heikoilta ja painaa itsensä alastatukseen.
 
Pahinta on, jos yleisesti ”toimivan ratkaisun” siirtää kotioloihin eli ei enää pyytele anteeksi mitään, koska ei niin tee räppärit, eikä Trumpikaan. Todellisuudessa jokainen meistä on sen verran heikko, että joskus tekee väärin, mutta kuinka monilla on vahvuutta myöntää se?
 
Anteeksipyytämisellä ja anteeksisaamisella on edelleen paikkansa läheisten kesken.
 
 
Anteeksiantaminen
 
Anteeksiantaminen on vahvuuden osoitus, vaikka toinen ei pyydäkään.
 
Muista, että ihmiset eivät syytä itseään mistään – siksi anteeksipyyntöä odotteleva joutuu lähes aina pettymään. Älä koskaan odota anteeksipyyntöä. Ehkäpä oikea kysymys on: ”kuinka paljon haluan tämän ihmisen olevan elämässäni?” Pitäisi kokonaan antaa anteeksi ja unohtaa, tai antaa anteeksi teot (itsensä vuoksi), mutta muistaa henkilön uusi epäluotettava asema. Chris Rockin mainitsema ”hän saattaa kyllä antaa anteeksi, mutta ei unohda koskaan.” –linja ei ole oikeaa anteeksiantoa.
 
 
Anteeksisaaminen
 
Sekä anteeksipyytäminen, että anteeksiantaminen on anteeksisaamista. Tämä oli sen verran fiksusti muotoiltu ajatus, että se kuuluisi kirjan eikä blogiin, mutta menköön. Toistetaan se siis: Sekä anteeksipyytäminen, että anteeksiantaminen on anteeksisaamista.
 
Voit armahtaa siis itsesi ja voit armahtaa jokaisen muunkin. Älä kanna enää melankolian mustetta sisälläsi. Toinen osa armoa, on että saat anteeksi enemmän kuin ansaitset; toinen että saat enemmän kuin ansaitset. Vaihtoehtoisesti tietenkin voit olla antamatta anteeksi ja säännöllisin väliajoin aina aktivoida jonkun kerran riidellyn ja selvitetyn asian suhteeseen/itsesi kanssa. Minusta se on hulluutta, mutta jotkut pitävät hulluudesta.
 
Tämä on osa LUKIJAT PÄÄTTÄÄ blogikokonaisuutta aiheista, jotka sain Facebookin kautta:
 
Kusipäät eli mikä rentuissa rakastuttaapi
Anteeksianto
Yksinäisyys
 

Share
Voit kommentoida artikkelia jättämättä yhteystietojasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.